Litt i tankemodus i dag…

 

Jeg har en usynlig sykdom. Noen dager er bra, mens andre dager er ille. Jeg vet ikke når jeg blir frisk, og jeg vet heller ikke om jeg noen gang vil bli det. Håpet er der, at energien skal komme tilbake og utmattelsen ta slutt… Selv om du selv eller kanskje noen du kjenner sliter med det samme, så vet du ikke hvordan JEG har det!

Jeg velger å se frisk ut på mine gode dager. På mine dårlige dager ser du meg ikke…

 

Husk på: 

Usynlige sykdommer kan ramme hvem som helst!

 

Alle du møter kjemper en kamp som du ikke vet så mye om, det gjør nok du også på din måte, derfor trenger vi ikke å være noe annet enn snille med hverandre, livet sørger for resten…

 

 

Ta vare på hverandre og ha en fin kveld♥

 

6 Gode råd

God morgen dere der ute♥

 

I forbindelse med innlegget jeg skrev i går, som dere kan lese under her- har jeg tenkt litt på noen gode råd til dere foreldre som har barn som går over i ungdomsskolen. Så her kommer noen tips:

 

♦ Sørg for at barnet ditt er forberedt på hva det vil si å begynne på ungdomskolen. Del gjerne positive historier fra da du gikk der, slik at de får et bilde av hvordan det kan bli.

 

 Fokuser på mulighetene i stedet for begrensningene. Hvis barnet ditt ikke kommer i klasse med bestekompisen, så ikke snakk negativt om det. Fortell heller hvordan dette kan bli en fin mulighet til å bli kjent med nye mennesker. 

 

♦ Ikke trekk frem det som kan gå galt. Ikke bruk ord som “dette må du passe deg for” eller “dette må du gjøre” Trekk heller frem de positive tingene.

 

♦ Engasjer deg! Lær deg navnene på klassekameratene og bli kjent med foreldrene deres. Da kan det bli lettere å snakke/ordne opp i med de andre foreldrene om det skulle oppstå ubehagelige episoder.

 

♦ La de feile uten at du kommer med pekefingeren og sier “hva var det jeg sa”

 

♦ Ikke legg for stort faglig press på barna. Prøv heller å vekk en interesse i stedet for å presse barna til å prestere. Skryt av forsøket barnet har gjort, ikke kjeft på grunn av resultatene!

 

Håper dere syns dette var noe å ta til seg på veien♥

 

 

Ha en fin dag♥

 

Lik og følg gjerne siden min på facebook!

 

#ung#ungdom#råd

Stakkars dagens ungdom…

Det å være ungdom i dag…

Må vel kanskje starte med å innse at jeg ikke lengre selv er en ungdom, men for å si det litt pent da: jeg er en ung voksen:) Rart, men når man begynner å bli litt eldre så følger man ikke med alderen- og i hodet så er man såå mye yngre enn hva alderen tilsier;) Sikkert mange som kan kjenne seg igjen i det. 

Dagens ungdom opplever nok ungdomsårene noe forskjellig fra hva jeg gjorde. Nå er jeg blitt neste generasjon og hjemme hos oss har vi nå 3 ungdommer i huset. 

Ungdommen skal prestere faglig, de skal ha di “riktige” klærne, mange venner og “likes” på sosiale medier. De er en generasjon som vokser opp i et prestasjonssamfunn. Det er et betydelig større press på dagens unge. Et eksempel: minste jenta mi på bare 7 år, sa her om dagen: “yes, jeg har fått 6 “likes” på musical.ly

Unge blir eksponert for sex, alkohol og rus mye tidligere nå. De har langt mer innsikt i hva dette dreier seg om enn hva min generasjon hadde på samme alder. På den måten kan man si at ungdomstiden har blitt mye lengre. Man begynner nå ungdomtiden tidligere. 

Sosiale medier har gjort det slik at elevenes prestasjoner i skole og fritidsmiljøer er mye mer synligere. Di sosiale mediene har en form for karaktergivning i form av “likes” og antall venner. Faller man utenfor blir det veldig synlig. Mye av den “tradisjonelle mobbingen” har forflyttes seg over til sosiale medier. 

Det er ett mye større fokus på utseende. Nå sammenligner man seg ikke bare med de man går i klasse med, men med jenter eller gutter rundt om i hele verden. Motepress har vi hatt til alle tider, men ikke så omfattende som man kan se nå. Man skal være pen, slank og gå med vesker til mange tusen kroner. Guttene bruker gjerne flere tusen kroner på dyre merkejakker!

Skoleprestasjoner er mer åpent nå enn tidligere- og det med å rangere skolene med nasjonale prøver…

Noen ungdommer mestrer presset greit, og får ingen psykiske helseplager. Men så er det en stor gruppe som også føler seg utilpass, og som ikke mestrer hverken skolegang eller det sosiale livet på sosiale medier. Da kan man ende opp med angst, depresjoner, spiseforstyrrelser og skolevegring. Mange av disse vil også kunne ende opp med å trenge profesjonell hjelp!

Min konklusjon: Det er ikke bare bare å være ungdom i dag!!!

 

 

Jeg tenker hvertfall at jeg vil hjelpe og støtte mine til å komme gjennom denne ungdomstiden så bra som mulig♥

 

Følg gjerne siden min på Facebook:)

Vinneren er trukket…

Hvem vant???

Tusen takk alle sammen for likes, delinger og invitasjoner til den nye siden min på Facebook:) Setter veldig stor pris  på det♥ Så gøy å se at følgertallet vokser:) 

 

Vinneren av disse leppestiftene/lipgloss er:

 

 

Sandra E. Oppedal Holmesland♥

Gratulerer!!!

 

 

Vår i Januar🌸

En dag i Vestervik

 

 

 

En fantastisk flott dag ute i dag. Fikk faktisk litt vår følelse selv om luften var skarp. Vi befinner oss i Vestervik, sør-øst i Sverige. Her er ingen snø igjen og solen skinner☀️

Godt å få truffet svenske tullene våre igjen. En laang kjøretur, men det er absolutt verd det♥ 

Formen er så som så, men deilig å komme seg ut i frisk luft i dag. Sliter med utmattelsen enda, men prøver å lufte meg litt hver dag. Hjelper ihvertfall på humøret og komme seg ut når solen skinner♥

Her kommer noen bilder fra dagen: 

 

 

Ha en fin lørdagkveld♥

What!!! Blir litt sjokket her…

God kveld dere♥

 

Den informasjonen jeg fikk etter siste kostholds kurs ble jeg faktisk litt satt ut. Dagens generasjon drikker ikke mye vanlig sort kaffè. Det finnes nå utrolig mange forskjellige varianter med kaffè. Alt fra cappuccino, latte, mocca, frappe osv. serveres med krem, karamell og sjokolade. Folket elsker det, og ingen hemmelighet at også jeg gjør. 

De fleste er vel egentlig klar over at denne type kaffè ikke er så sunn og inneholder mye sukker. Men hvor galt det var- hadde jeg aldri trodd!

 

Bilde fra Google

 

Se bilde av denne fantastiske Frappen her. Jeg ble helt sjokkert da jeg hørte at en frappe inneholder mellom 800-1000 kalorier!!! Det er jo halve dags inntaket mitt! Hjelpes… Selvfølgelig skal man unne seg noe usunt i blant, men dette får meg til å tenke litt ekstra.

 

Hvorfor ikke heller lage seg en Frappe hjemme. Med betraktelig mindre kalorier:) Du trenger:

 

♥ 2,5- 3dl melk

♥ 2 ss mørk kakao eller sjokolade shake fra Herbalife

♥ 2 ss protein pulver

♥ 1 ss peanøttsmør 

♥ 2 ss sort kaffè

♥ Isbiter

 

Kjør alt sammen i en blender. Drikk og nyt med god samvittighet♥

Denne dagen har jeg gruet meg til…Bare HATER det!

Endelig over…

 

 

Dette har vært en dag jeg har gruet meg til i noen uker nå. Sitter hjemme i sofa`n og puster lettet ut- jeg har kommet hjem og gjennomført kontrollen. Ja, jeg snakker om nok en time hos Gynokologen! Dere som har fulgt meg på bloggen en stund har tidligere lest om min historie og celleforandringer.

Nå hadde det altså gått seks måneder siden jeg var på kontroll forrige gang- himla fort de månedene gikk! For min del så er det like ille hver gang. Jeg klarer ikke å bli vant til dette. Ut med beina i en stor vinkel, så ser man bare ett hode som kikker rett inn og en diger lampe som lyser opp alt!!! Kan dere tenke… Å en ultralyd “stav” som ser ut som den er en halv meter lang… Gi meg styrke!

Ventetiden på venterommet er vel så ille. Sitter der å tenker på: – hva om jeg må på toalettet – tenk om jeg fiser, vet ikke om det er bare meg som kan få så teite tanker men…må jo bare le litt av meg selv også da:)

 

 

Nå er kontrollen hvertfall  gjennomført og jeg overlevde jo. 2-3 uker til svaret kommer, så nå krysser jeg alt jeg har for at denne prøven nå er normal.

Ha en fortsatt fin dag der ute♥

Oppskrift på sunne vafler…

Proteinrike vafler

Du trenger:

♥ 3 egg

♥ 1 ts kardemomme

♥ 1 kopp havregryn

♥ 4 ss proteinpulver/shake vanilje

♥ Vann

♥ 150 g cottage cheese

 

 

Kjør alt sammen i en blender. Prøv deg litt frem med vann mengden for å få en passe tykk røre. Stekes med litt meieri smør eller coconut olje. Ikke få røren for tynn, da blir det vanskelig å få ut en hel vaffel av jernet.

 

 

Serveres gjerne med friske bær og vanilje kesam

 

 

Nam♥ Kan nytes med god samvittighet:D

 

 

Blir røren for tynn, vil dere oppleve det her:

 

HaHa ikke like lekkert…

Puppene mine fikk fri…

God kveld…

Endelig har jeg fått til å lage meg en egen offentlig side. Nå slipper jeg å poste alle innlegg på min private facebook side. Og dere som vil følge med på bloggen kan velge det selv ved å like og følge siden min. Jeg blir selvfølgelig kjempeglad om dere inviterer og deler siden videre♥ Nå spørs det bare om jeg klarer å få postet dette på riktig side etterpå… Irriterer meg “grønn” i blant at jeg skal være såå dårlig på data!!! Mye å lære HAHA

Tenkte egentlig at jeg skulle fortelle dere litt om gårsdagen. En deilig dag, som fikk smilet frem. Ingen planer var laget og ingenting som måtte gjøres. Jeg valset faktisk rundt i pysjen fra jeg stod opp til jeg la meg igjen- og det beste med alt: puppene fikk fri fra BH-fengselet:) Deilig, så tenker at jeg skal være litt flinkere til å slippe de løs i blant.

 

 

Kostholdet her hjemme er blitt mye sunnere når det kommer til middagen- og det vises på vekten til oss begge voksne her. Vi har vært veldig bevisst på å spise nok proteiner. Det har hjulpet oss betraktelig med søtsuget og man blir lengre mett. Når jeg har satt meg ett mål og ser at ting går i riktig retning, herlig!

Til kvelds i dag bli det sunne proteinrike vafler- oppskrift kommer;)

 

 

Feel free♥♥♥