Mine reiser gjennom 2017

Nok ett år er gått og 2017 er snart nå historie. Sitter å tenker litt tilbake på hva året har gitt meg og hva jeg fikk oppleve. Noe jeg bare elsker er å reise og 2017 har vært ett år der jeg har vært heldig og fått flere turer.

Året startet med en Thailand tur i februar. Da ble det en 10 dagers ferie på Kata Beach- Phuket sammen med min kjære- bare oss to:) Jeg elsker sol og varme, spesielt digg å kunne reise fra kulden og vinteren her hjemme. Det ble andre året på rad at vi tok turen ned hit i vinterferien. 

 

Våren kommer og motorsykkelen er på veien. Dette er en “hobby” vi begge to elsker og jeg har forelsket meg helt i den følelsen av å kjøre/sitte på sykkelen. Man opplever naturen og ser ting på en annen måte enn å kjøre bil. En langhelg i mai måned tar vi en langtur sammen med MC venner. Turen går fra Kristiansand, over til Sverige. Vi får oppleve Stockholm og Gøteborg. Det ble en motorsykkeltur på rundt 180 mil.

 

Sommerferien kommer og nå er det barnas tur til å være med på tur. Vi reiser en uke til Bulgaria. En perfekt ferieplass å reise med familien. Ikke så langt, billig og varmt. Her koste vi oss veldig alle mann.

 

August kommer og vi reiser en helg på MC treff i Danmark. Her var vi samlet en gjeng fra HOG chapter Sørlandet. Fest og morro, regnvær og overnatting i telt. 

 

September måned reiste jeg på kurs med jobb. 4 dager i Monaco! Wow for en opplevelse og ikke minst luksus. Nok en minnerik, fantastisk tur med jobbjentene.

 

Høstferien fikk vi låne bobilen til foreldrene mine. Vi tok med oss de to eldste jentene på tur. Kjørte gjennom Danmark, ned til Tyskland og over til Sverige. Dette ble en skikkelig shoppingtur.

 

Dette året ble avsluttet med en kjæreste tur nå i romjulen. Da tok vi ett par dager på hotell i Oslo.

Konklusjon: Jeg fikk reist og opplevde mye fint gjennom 2017. Både sammen med barna, venner og sist men ikke minst sammen med min kjære Reino… 

Takknemlig- Tusen takk…

Svensk liv i heimen

God fredag mine lesere…

Turen hjem fra Oslo gikk innom Sverige. I Strømstad plukket vi opp de to minste svenske tullene våre. Herfra tok vi båten over til Sandefjord og videre kjøreturen hjem til Vennesla. Stillheten er over og herlig å få dem i huset igjen. Litt kvalitetstid sammen med bare dem, før resten av flokken kommer til søndag. 

I dag tilbragte de noen timer sammen med papsen i Pluto lekeland. De hadde godt av å løpe fra seg etter en lang kjøretur. Fra Vestervik øst i Sverige har de en biltur på ca fem timer bare opp til Strømstad. Vil si jentene er ganske så tålmodige da de må reise tilsammen rundt 11-12 timer for å komme her!

I kveld har vi kost oss med taco- som alltid er en slager på en fredagskveld.

 

LEAH & ELLA💜

Dette trengte vi…

Nå har vi “landet” hjemme igjen etter ett par fantastiske fine dager i Oslo. Som skrevet i forrige innlegg, så har vi altså hatt noen dager til å bare være kjærester- bare oss to:) Vi snakket om dette ei stund før jul, at det hadde vært deilig å komme seg bort litt i jula- etter som barna likevel ikke skulle være hjemme. Vi var innom tanken på forskjellige byer i Europa vi kunne tatt turen til, men endte altså opp i Tigerstaden.  

Mannen ordner opp og bestiller hotell. Ingenting ante jeg hva vi skulle til, bare glad han fikset det. Midt på Karl Johan med Hotell med samme navn. Ett stort rom med sikkert 4 meter under taket. Enorme vinduer, og da jeg drar bort gardinene: WOW!!! Stortinget rett til venstre, slottet til høyre og sist men ikke minst en utrolig flott pyntet julegate rett utenfor. Masse julelys og ett stort pariserhjul som går. Beliggenheten kunne ikke blitt bedre:) Ble jo glad i sjelen av å bare stå å titte ut av vinduene.

Her har vi virkelig hygget oss. En tur ned på Aker brygge og en titt nede på operahuset. Vandring på Karl Johan og selvfølgelig i den flotte pyntet julegaten. Nydelig mat og tidlige kvelder i seng. Akkurat den terapien man trenger i blant. Her kommer ett bilde dryss fra disse flotte dager:

Tusen takk for turen elskling…

Dere som er nysgjerrig på hvordan formen min er fortiden, så kan jeg si at det føles som at kroppen min nå har løpt maraton… godt å komme ut av stuen så denne turen var verd det HeHe

Julen uten barna…

God Jul alle sammen!

Da har vi kommet til 1 juledag. Det er stille her hjemme, hører bare lyden av tv der mannen ligger på sofaen og ser på film. Personlig så er jeg nå dritt lei av alt som heter tv og film….så hva er vel ikke bedre enn å slå på data`n å skrive litt. Det har vært mange lange dager i det siste med mye tv titting. Her er jeg kanskje litt gammeldags og kunne igrunn kastet ut hele tv. Syns det er mye hyggeligere å sitte å prate sammen eller gjerne spille ett brettspill, kortspill eller lignende. Selvfølgelig er det greit å se tv i blant og ikke minst en film, men ikke hver dag/kveld…

Juleaften i går ble en kjempe fin og nok en minnerik kveld. Her i huset er det annen hver jul som blir feiret uten barna. Så denne juleaften i år ble med bare voksne. Julemorgen startet med barna hjemme. Jeg stiller klokken for å opp tidlig og få meste ut av dagen. Barna blir våknet og spretter opp for å se om “nissen” har vært her med julesokk. Dette er en tradisjon jeg selv har hatt som liten. Vi spiser en nydelig frokost sammen hele gjengen før ungeflokken reiser. 

En tur på kirkegården for å tenne lys er noe jeg også gjør hvert år. Julen får meg til å tenke litt ekstra på dem som ikke er blant oss mer. Hadde med meg 7 lykter til forskjellige graver. En fin stund men samtidig tøft og det kom noen tårer… Savnet blir ekstra stort i julen.

Julekvelden ble feiret nede hos foreldrene mine, sammen med min kjære Reino, tante og onkel. Ribbe og riskrem på menyen. Masse pakker og hyggelig stemning. Til kvelds ble det disket opp med spekemat. Tusen takk til mamma og pappa som stelte istand alt og for en flott julefeiring.

Dagen i morgen skal brukes til å reise til Oslo. Meg og min kjære fant ut at det ville blir fint å komme seg bort fra stuen i ett par dager. Nå som det bare er oss to hjemme- en liten kjærestetur. Hotellet er bestilt sentralt midt i byen. Mannen tenker på meg som ikke er i form til å gå langt…Gleder meg: 2 dager på hotell, deilig!!! På turen hjemover, torsdagen kjører vi innom Strømstad for å hente med svensketullene hjem. Nyttår skal bli feiret med alle 6 ungene hjemme: FANTASTISK.

En fredelig 1 juledag…

Lucky me…

Love

 

Ønsker alle en fredfull kveld…

Fy f… så creepy😱

Nå i disse juletider er det hyggelig å kunne sitte inne sammen å se en god film. Det er guffent ute og ekstra kos inne med fyr i peisen, telys som brenner og litt godt å bite i på bordet🔥❤️ 

Det er mange gode julefilmer å se. Noen dager siden da ungene var hoppet i seng, tenkte meg å min kjære å se en skummel film. Vi har fått litt «dilla» på det i det siste, men det er mye rart og mange «tullete» filmer! Jeg satt å googlet litt og kom frem til en skummel film med bra kritikk som var å finne på Netflix👌🏻

IT FOLLOWS!!!

En amerikansk skrekkfilm fra 2014. Filmen handler om ei 19 år gammel jente som etter å ha hatt sex med kjæresten får vite at hun har fått en forbannelse som går ut på å bli forfulgt av en skikkelse- i form som noen hun kjenner, eller bare en person i folkemengden – helt til hun kan overføre den til noen andre, eller selv blir drept. Samme med vennegjengen prøver hun stadig å flykte fra vesenet, men er det til noen nytte???

Filmen ble kåret til beste skrekkfilm av Dagbladet i 2015.

Datteren min roper opp fra rommet sitt: Hva er det som skjer mamma? HaHa jo vi ser bare en skummel film…skal love dere at det kom noen skrik fra oss begge der vi satt i stuen:) Så ett tips til en ekkel/skummel film, se denne!

Have fun

Tar gjerne i mot tips fra dere om en bra skummel film:)

Jeg spyr av jula…

Desember er kommet og vi går full fart imot slutten av dette året også. For mange en veldig stressende tid. Så mye som skal gjøres, ordnes og rekkes før jul. Forventningene er store. Alt skal gjøres perfekt og være så voldsomt- gavene, interiøret/pynten i hjemmene, baking og ikke minst 2-3 julebord som skal gjennomføres- gjerne både med jobben, venner og jente/guttegjengen! Julegave shopping til en storby i utlandet er også blitt mer vanlig. Ikke rart at pengene får vinger i julen💸💸💸

Jeg sitter her hjemme og slapper av, sånn blir det når man ikke har så mye krefter og energi til så mye annet. Fornøyd med den ene julegaven som er kjøpt. Resten ligger nå klart oppi hode, så en dag med nøye planlagt shopping må det bli. Ellers for min del er det veldig greit med julegave shopping på nettet i år. 

Julepynten har vi fått opp å huset er skikkelig koselig pyntet. Har alltid vært glad i julen og det røde. Samme julepynt har jeg hatt i mange år nå, samlet helt siden jeg var liten. Mye hjemmelaget, både fra mamma som er en mester på håndarbeid og endel som jeg har laget fra skolealder. Jentene mine kommer også nå hjem hvert år, stolt med julepynt som di har laget. Den nymoderne jula med hvitt og sølv er fantastisk flott og fint, men for min del så holder jeg på den gammeldagse røde julen.

Alle mann i arbeid her når julen skulle frem. Mann og barn bærer og finner frem di 8-10 kassene med pynt. Jentene begynner å tørke støv mens mannen får i oppgave å henge opp røde julegardiner i stuen. Det var enklere sagt enn gjort haha. Gardinstengene vi har er ganske så tykke, så det var veldig vanskelig og trangt å få di på. Med nesten 30 grader i stuen (etter noen timer med full fyr i peisen), hendene over hode og beina på en vinglete stol- så kom det noen gloser:) Jeg må bare smile litt da han endelig var ferdig- det gardinet i midten henger opp ned…

Etter en halv time på beina med pynting sammen med ungene kjenner jeg meg veldig sliten. Tenker at jeg ikke skal gå å legge meg på sofaen før vi er ferdig- da hadde jeg jo aldri kommet opp igjen… så vi fortsetter og kommer i mål med stue og kjøkken. Setter meg ned og kjenner at jeg er så sliten at jeg må spy!!! Jeg har kjent den følelsen mange ganger før, men det har da vært etter en 90 minutter spilt fotballkamp- ikke etter en god time med julepynting. Jul i huset er det blitt, håper bare formen er blitt bedre til det skal bort igjen.

Jentene har fått bakt pepperkaker, noe som var stor stas å få gjøre helt alene. Fine og gode ble di også. Tanken er nå at vi skal få pyntet juletreet til helgen. Da gjør det ingenting om mor ikke orker- noen barn som er glad for å kunne bestemme og pynte det helt selv. Ettermiddagen i dag er ungene på bakedag nede hos Momme. Jeg setter stor pris på all hjelp og er veldig takknemlig for alle mine kjære rundt meg❤️

Ønsker alle en fantastisk fin adventstid<3